BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi tarihlerde yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hesaplama, İşte cevaplar?

Emekli İkramiyesi 3 Bin Lira Olarak Belirlendi: Ödeme Tarihi Belli Oldu.

2024 Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin merakla beklediği haber geldi: Emekli ikramiyesi zamlandı! Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları’nda olmak üzere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. Ancak bu yılın Ramazan Bayramı ikramiyesi, önceki yıllara göre önemli bir artışla dikkat çekiyor. Peki, emekli ikramiyesi ne kadar oldu ve ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını duyurdu. Bu rakam, geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça yüksek bir artışı temsil ediyor.

Emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceği de merak edilen konulardan biriydi. Üç gün sürecek olan Ramazan Bayramı, bu yıl 10 Nisan’da başlayacak. Bayram öncesinde emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Bu bağlamda, 1-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emeklilerin ikramiye ödemelerinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Emeklilerin heyecanla beklediği bu habere göre, Ramazan Bayramı öncesinde maddi anlamda rahatlayacaklarına dair umutlar artıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku