BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Evlenecek Çiftlere 150.000 TL’lik Faizsiz Kredi! Resmi Gazete’de Yayımlandı! 2 Yıl Ödemesiz, 4 Yıl Vadeli DestekFırsatı

Gençlerin ve ailelerin geleceğini desteklemek ve güçlendirmek amacıyla Türkiye’de önemli bir adım atıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle birlikte, Aile ve Gençlik Fonu’nun yapısı ve uygulanması resmen yürürlüğe girdi. Bu kapsamlı adım, yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerin kullanılmasıyla desteklenecek olan fonun hayata geçmesini sağlıyor. Yönetmelik kapsamında belirlenen hükümler doğrultusunda, yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 bin lira tutarında kredi verilecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda onaylanan Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi’nin ardından, fonun yapısını ve uygulanmasını belirleyen yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kritik gelişmeyle birlikte, fonun nasıl işleyeceği ve hangi prensipler doğrultusunda kullanılacağı resmi olarak belirlenmiş oldu.

Fon, petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen devlet gelirlerinin bir bölümünün aktarılmasıyla desteklenecek. Projelere ve göre fona katarılan miktarın payı yükseltilecek.

Aile ve gençlik fonu kapsamında gençlerin girişimciliğe yönelik projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak. Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler ise her 6 ayda bir kamuoyu ile paylaşılacak.

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları deprem bölgesinde 15 Şubat’ta alınacak. Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon’un kredi miktarı her yıl artacak. Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak ve fonu yönetecek olan yönetim kurulu, Fon’dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak.

Bu önemli adımın hayata geçirilmesiyle gençlerin ve ailelerin daha güçlü bir geleceğe adım atmaları hedefleniyor. Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku