BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kılıçdaroğlu Basın Açıklaması: Erdoğan’a Sert Sözler

Son günlerde Türkiye’de siyasi gündem oldukça hareketli bir şekilde ilerliyor. Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı basın açıklaması da dikkatleri üzerine çekti. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert sözler sarf etmesi, Kılıçdaroğlu basın açıklamasının tamamı:

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs’ın geride kaldığını ve 28 Mayıs’ta önemli bir seçime gittiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, bu seçimde iki aday ve iki farklı anlayışın milletin karşısına çıkacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ilk turda kendisine inanan ve destekleyen 25 milyon seçmene teşekkür etti. İlk turda, halkın iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim isteğinin açık bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin oylarının önemli ölçüde gerilediğini ve milletin oyunun yarısını bile alamadıklarını belirtti. Seçim sürecinin yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha dürüst ve yürekli bir rakip görmeyi tercih ettiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, seçimde halkın kendilerine etkili bir mesaj verdiğini söyledi. Bazı vatandaşların sandığa gitmediğini, bazılarının tepkisel oy kullandığını ve bazılarının da istemeye istemeye Erdoğan’a oy verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu kişilerin kara propagandaya maruz bırakıldığını ifade etti. Kendilerinin vatandaşın verdiği mesajları aldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, adalet, bereket ve huzuru getirmek için çalışacaklarını ve milyonlarca vatansever insanın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, YSK’ya gerekli itirazları yaptıklarını ve tüm ıslak imzalı tutanakların ellerinde olduğunu ifade etti. Ancak seçim sürecinde yaşanan usulsüzlüklerin ve ahlaksızlıkların sınır tanımadığını belirten Kılıçdaroğlu, seçim sabahı her sandıkta daha fazla müşahideye ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara en az 5 kişilik müşahit ekibi oluşturmaları çağrısında bulundu.

“Şimdi gelin, terör meselesini konuşmak istiyorum ve suçlu psikolojisiyle bize iftira atmaya çalışan asıl muhatabı olan Erdoğan’la konuşalım. Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan? Kapı arkalarında gizli gizli pazarlıklar yapan, senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak, senin ne haddine bize kara çalmak? Buradan açıkça ve tekrar ilan ediyorum, bütün vatandaşlarıma ilan ediyorum, ben terör örgütleriyle asla masaya oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım, nokta. Erdoğan, senin izlediğin hiçbir tavizkar ve gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim, nokta. Dürüst ve ahlaklı olacağım, ülkem için çalışacağım, vatanım için çalışacağım. Erdoğan sen değil misin, FETÖ’yü besleyip büyüten, ayağına kadar giden ‘ne olursun, ne olursun yalvarıyorum, geri dön’ diyen sen değil misin? Sen değil misin onunla el ele verip milletin ordusuna, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpas kuran, ben bunları bilmiyor muyum?

Bu millet bunları bilmiyor mu? Buradan ilan ediyorum, ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, asla ve asla durmayacağım, nokta. Erdoğan, açıkça söylüyorum, sen ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. Bu da yetmedi, ithal oy sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç mezat sattın. Kendi vatandaşlarımızı mülteci konumuna düşürdün. Buradan ilan ediyorum, iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim, nokta. Erdoğan, sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Anneleri babaları, uyuşturucu tacirleri karşısında çaresiz bıraktın. Memleket, mafya babalarının barınağına döndü.”

“Sinan Ateş’in hesabını soracağım”

“Bu sebeple, iktidara geldiğimde uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağımı ifade ediyorum. İki adet torbacıya öldürtülen gerçek ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş’in hesabını, gizlenen suçlulardan soracağım. Yanan yürekleri yatıştıracağım, nokta. Erdoğan, sen parmağındaki tek yüzükle iktidara geldin. ‘Eğer bu yüzükten fazla bir şeyim varsa bana hırsız diyebilirsiniz’ demiştin. Ancak şimdi kendini, aileni ve çevrendeki insanların yedi sülalesini zengin ettin. Onları Karun gibi zenginleştirdin. Bak Erdoğan, ben hiçbir zaman hırsızlık yapmadım, çalmadım. Buna asla başvurmadım. Buradan ilan ediyorum, devletin ve milletin her kuruşunda gözü olanın, beytülmale el uzatanın gözünü çıkaracağım, gözünü çıkaracağım ve bu paraları alacağım. Ayrıca, milletime söz veriyorum, bu hırsızlara burnundan fitil fitil getireceğim. Bu ülkede vatansever ve namuslu kamu görevlileri var. Hiç kimse bunu unutmasın.”

Yeni bir seçime gidilirken vatandaşlara seslenmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Farkında mısınız? Eğer bunlar iktidarda kalırsa, 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye’ye gelecek. Farkında mısınız? Eğer bunlar iktidarda kalırsa, dolar 30 liraya kadar yükselecek, bir kuru ekmek 10 liraya çıkacak ve sefalet derinleşecek. Bu kaçaklar, sığınmacılar potansiyel suç makinesine dönüşecek, yağmalar başlayacak” dedi.

“Farkında mısınız? Eğer bunlar iktidarda kalırsa, şehirlerimiz sığınmacıların, mafya çetelerinin ve uyuşturucu baronlarının kontrolüne geçecek. Farkında mısınız? Eğer bunlar iktidarda kalırsa, kadın cinayetleri artarak devam edecek, genç kızlar kendi başlarına sokaklarda gezip dolaşamayacaklar. Farkında mısınız? Eğer bunlar iktidarda kalırsa, domuz bağıyla insanlarımızı öldürenler iktidara ortak olacak. Farkında mısınız? Eğer bunlar iktidarda kalırsa, teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecekler ve her türlü teröristi memlekete ve Meclis’e sokacaklar. Kimse kusura bakmasın, biz buna asla izin vermeyeceğiz. Vatanını seven hiç kimse buna izin vermeyecek, nokta. Bu yüzden 28 Mayıs’ta sandığa gitmek ve tehlikeleri önlemek hepimizin ahlaki, vicdani ve vatanseverlik görevidir. Bu, omuzlarımızda yükselen ahlaki, vicdani ve vatanseverlik bir mecburiyettir. Söz mü? En az 1 milyon insan sandık başında olacak, güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşım, seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Dün söyledim, tekrar söylüyorum: Biz bu vatanı sokakta bulmadık, milletimiz ayağa kalksın. Vatanını seven herkes, bizimle omuz omuza versin. Vatanını sevenler, sandığa gelsin.”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku