BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SON DAKİKA! Emekli Hesapları Değişti! Bakan Işıkhan’ın Açıklamasıyla Ek Zam Miktarı Arttırıldı

Son dakika haberi geldi! Emeklilerin merakla beklediği maaş farklarının ve ek ödemelerin ödeme tarihi nihayet belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Emekli Sandığı’ndan aylık alanların ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullerinin ek ödemeleri 26 Ocak tarihinde başlayacak.

SGK’nın açıklamasına göre, aylık alan emeklilere 1 aylık tutarında ödeme yapılacak. Üçer aylık dönemler halinde aylıklarını alan emekliler için ise kasım-aralık-ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, aralık-ocak-şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, ocak-şubat-mart döneminde aylık alanlara ise 3 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.

Bu ödeme, toplamda 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19,3 milyar TL fark tutarını kapsayacak. Harp ve vazife malullerinin ek ödemeleri ise şu şekilde açıklandı:

“5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun ek 79’uncu maddesi gereğince, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödenmektedir. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59 bin 33 kişiye ödeme yapılacak olup toplam ödeme tutarı 992,9 milyon TL’dir. 30.434,84 TL ile 16.739,16 TL arasında değişen 2023 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır.”

Bu açıklama, milyonlarca emekliyi ilgilendirirken, emeklilerin uzun süredir beklediği ek ödemelerin nihayet gerçekleşeceği müjdesini verdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku