BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sosyal Yardımlara Yüzde 50 Zam! Aile Bakanlığı’ndan Müjdeli Açıklama Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin sosyal hizmet modellerinde devrim niteliğindeki değişiklikleri duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım yardımı, sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye varan bir artış gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Şubat ayı aile destek ödemelerinde de bir artış bekleniyor.

Bakan Göktaş, Ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenlemenin ardından sosyal hizmet modellerinde ücretlerde düzenlemeye gidildiğini belirtti. Türkiye’nin sosyal hizmet ve yardım kapasitesini artırma hedefine vurgu yapan Bakan Göktaş, yeni hizmet modelleri ve alanlarını geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve ailelere yönelik destek sağlandığını belirten Göktaş, yaşlı aylığının 2,348 TL’den 3,504 TL’ye, yüzde 40-69 arası engelli aylıklarının 1,874 TL’den 2,797 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylıklarının ise 2,811 TL’den 4,196 TL’ye yükseltildiğini dile getirdi.

Geçen yıl toplam 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı yapıldığını açıklayan Bakan Göktaş, bu yılın ocak-temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nı 5,097 TL’den 7,608 TL’ye çıkardıklarını belirtti. Çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti alan ailelere yönelik ekonomik destek tutarlarında da artış yapıldığını söyledi.

Bakan Göktaş, Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurarak, bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yapacaklarını belirtti. Aile destek ödemelerinin zam durumu ise henüz açıklanmadı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku