BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ümit Özdağ kararını verdi

Türkiye’ni günlerdir beklediği açıklama geldi. Seçime Ata İttifakı çatısı altında girmiş ve ve adayları Sinan Oğan’a destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında tercihlerini kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmek için Zafer Partisi Genel Merkezi’ne geldi.

Zafer Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin geleceği açısından her bir genel partiye sorumluluklar düşüyor. Biz de bu çerçevede güzel bir görüşme gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu’nun ardından söz alan Özdağ, şunları söyledi:

Türkiye’nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir.

Yılda 11 milyar dolar harcayarak, vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul almasını sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız. Bir ülke de 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs’a giderken Türk halkından sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak ambargo vatandaşımıza yeterince erişmemizi engelledi.

Zafer Partisi olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda desteklemeye karar verdik.

TOPLANTI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Ümit Özdağ’ın, ortak basın açıklaması öncesi Twitter’dan yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu. CHP Gençlik Kolları’nın duvarlara “Suriyeliler gidecek” yazdığı görüntüleri alıntılayan Özdağ, “Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım” dedi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku