BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT Düzenlemesi: 2 Milyon Kişinin Yarısı Emekli Oldu, 832 Bini Çalışmaya Devam Ediyor

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girdi ve başvuruda bulunan 2 milyon kişinin aylık bağlanmasına olanak sağladı. Bu düzenleme sonrasında 2 milyon kişinin başvurusunun ardından 1 milyon 632 bine aylık bağlandı. Bu aylık alan kişilerin 832 bini ise çalışmaya devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan 1 milyon 632 bin kişiye emekli maaşı ödemesi yapmış durumda. Bu kişiler arasında 832 bin kişi ise sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi olarak çalışmaya devam ediyor.

SGDP, 45 yaş ve üzeri sigortalılar ile 50 yaş ve üzeri kadın sigortalılar için uygulanan bir prim türüdür. Bu prim türünden yararlananlar, emeklilik için gerekli prim gün sayısını doldurdukları takdirde yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkını kazanırlar.

EYT düzenlemesi sonrasında aylık bağlanan kişilerin yanı sıra SGDP kapsamında çalışan emeklilerle birlikte toplam çalışan emekli sayısı 1 milyon 814 bin kişiye ulaşmış durumda.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku