BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’lilerin Toplu Maaş Ödemeleri

Emekliliği hak etmiş ancak ödemelerini alamamış olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) grubundaki vatandaşlar, toplu maaş ödemeleriyle ilgili merak ettikleri soruların cevabını arıyorlar. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtuluş’un açıklamalarına göre, EYT’lilerin diğer emeklilerden farklı bir prosedüre tabi olmadığı belirtiliyor. Tüm emeklilerin aynı süreçten geçtiği vurgulanıyor. Emekli olmak için gerekli şartları taşıyan kişiler, emeklilik müracaatlarını yaptıkları ayı takip eden ayın başından itibaren emekli maaşlarını almaya başlıyorlar.

Ödenmemiş olan emekli maaşları ve ikramiye ödemeleri, birikmiş alacaklar arasında yer alıyor. Örneğin, ekim ayında emeklilik müracaatı yapılmışsa, bu kişi 1 Kasım itibarıyla maaşını hak ediyor ve maaşı çalışmaya başlıyor. Kasım, aralık, ocak ve şubat maaşları ile birlikte 100. yıl ikramiyesi de ödeniyor.

Ocak ayında yapılan zam da maaşa yansıtılıyor ve emekli maaşı bu zamlı tutara göre hesaplanıyor. Henüz ocak ayı maaşını almamış olan emekliler, yeni zam üzerinden maaşlarını alacaklar. Ocak ayı maaşlarını almış olanlar ise ek zam ödemesi olarak alacaklarını Kurtuluş belirtti.

Ek zam düzenlemesinin yasalaşması için beklentilerin bu hafta içinde olduğu ifade ediliyor. Yasalaşması durumunda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlıkları tamamlandığı için ek zamların emeklilerin hesaplarına birkaç gün içinde yatırılması bekleniyor.

EYT’lilerin toplu maaş ödemeleri konusunda yapılan bu açıklamalar, emeklilik bekleyen vatandaşlar arasında büyük bir merakla karşılanıyor. Ahmet Kurtuluş’un verdiği bilgiler, bu sürecin nasıl işleyeceği konusunda önemli bir rehber niteliği taşıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku