BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kademeli Emeklilik Hakkında Son Gelişmeler: Ne Zaman Çıkacak ve Kimler Yararlanabilecek?

Son dönemde Türkiye gündeminin önemli başlıklarından biri olan kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarına olanak tanıyan bir sistemdir. Özellikle EYT (Erken Emeklilik Hakkı) tartışmalarıyla gündeme gelen kademeli emeklilik, gelecekte emeklilik hakkını kazanacak olanları yakından ilgilendiriyor.

Kademeli Emeklilik Nedir ve Kimleri Kapsar?

Kademeli emeklilik, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişen şartlara sahiptir. EYT (Erken Emeklilik Hakkı) kazanamayan veya bu haktan mahrum kalan çalışanlar, emeklilik haklarının daha adil bir şekilde dağıtılması için kademeli emekliliği talep etmektedir.

Kademeli Emeklilik Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Muhalefet tarafından Meclis’e sunulan kademeli emeklilik yasası şu an için resmiyet kazanmış değil. Yasal düzenleme konusunda henüz net bir takvim belirlenmemiş olsa da bu konunun üzerinde çalışıldığı bilinmektedir. Kademeli emeklilik yasası ile ilgili son gelişmeler ve resmi açıklamalar geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Kademeli Emeklilik Kimler İçin Geçerli Olacak?

Kademeli emeklilik yasası şu an için yürürlükte değilse de Muhalefet tarafından sunulan yasa taslağında şu öneriler bulunmaktadır:

  • 1999 yılında çalışmaya başlayan erkekler için; 6250 prim gününü doldurmak şartıyla 25 yıl sigortalılık süresi ile 45 yaşında emeklilik,
  • 1999 yılında çalışmaya başlayan kadınlar için; 20 yıllık sigortalık süresini doldurmaları halinde 43 yaşında emeklilik öngörülmektedir.

Bu taslakta yer alan diğer önerilere göre farklı çalışma yılları ve prim günlerine sahip kişilerin emeklilik yaşları da değişiklik göstermektedir.

Sonuç olarak, kademeli emeklilik yasası hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da konunun gündemde olduğu ve üzerinde çalışmaların devam ettiği bilinmektedir. Yasal düzenleme ile ilgili güncel haberler ve son dakika gelişmeleri takip edilmelidir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku