BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SSK ve Bağkur Emeklilerine Ek Zam Çalışması Tamamlandı: Tarih Belli Oldu

Hükümet, SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik ek zam çalışmasını tamamladı. En düşük emekli aylıklarının yükseltilmesini içeren çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığına dair farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine değerlendirmesinin ardından neticelendirilecek. Kabine onayının alınmasının ardından ise çalışma kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis’e sevk edilecek.

Bu çalışma ile SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarına yapılacak ek zamların belirleneceği belirtiliyor. Emekli maaşlarında iyileştirme yapılması hedefleniyor ve en düşük emekli aylığının yükseltilmesi konusunda çeşitli senaryolar üzerinde duruluyor.

Zam farkı, memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki farka dikkat çekiyor. Memur ve memur emeklileri, sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. Bu bağlamda, memur ve memur emeklilerinin zam oranı kümülatif olarak yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı son 6 aydaki enflasyon olan yüzde 37,57 seviyesinde kalmış bulunuyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku