BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj Mağdurları ile ilgili flaş açıklama

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj yapan öğrencilerin sağlık sigortalarının devam etmesine rağmen emeklilik sigortalarının yatırılmamasından kaynaklanan sıkıntının devam ettiğini belirtti. Palandöken, staj mağdurlarının durumunun düzeltilmesi için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ayrıca, esnafın Erken Emeklilik Hakkı’ndan (EYT) faydalanmasını öngören geriye dönük borçlanma sistemiyle devlete önemli bir gelir sağlanabileceğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj süresinin emeklilikte dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, “Staj mağdurlarının sağlık sigortalarının devam etmesine rağmen emeklilik sigortalarının yatırılmamasından kaynaklanan sıkıntı hala devam ediyor. Yeni bir düzenleme ile staj mağdurlarının sorunlarına çözüm bulunmalı. Ayrıca, esnafın Erken Emeklilik Hakkı’ndan (EYT) faydalanması için geriye dönük borçlanma sistemi uygulanması, devlete önemli bir gelir sağlayabilir. Esnaf ve sanatkârlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi, aileleriyle birlikte milyonlarca insanın sevincini getireceği açıktır. Şu anda esnafımızın beklentilerinin karşılanması için tam zamanı” şeklinde konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalanamayan esnafın beklentilerine yönelik olarak SSK’lı çalışanlarla birlikte esnafın çalışma gün sayısının 7200 güne eşitlenmesi yönünde yapılan çalışmaların yasalaşması için umutlu olduklarını belirtti. Palandöken, açıklamasında, önümüzdeki hafta toplanacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu konunun ele alınacağını ifade etti. Ayrıca, Palandöken en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini de dile getirdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında binlerce esnafın EYT düzenlemesinden faydalanamadığına dikkat çekti. Palandöken, “Artık müjdelerin gerçekleştirme zamanı geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağ-Kur, SSK’lı ve Emekli Sandığı’na bağlı tüm çalışanların sorunlarının birlikte çözüleceği bir platform olmalı. Yeni düzenleme ile tüm çalışanlar arasında norm birliği sağlanmalı ve herkes aynı süreyle emekli olabilmeli. Ayrıca, en düşük emekli maaşı da asgari ücrete eşitlenerek iyileştirme yapılmalı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku