BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj Ve Çıraklık Mağdurları ‘Büyük İstanbul Mitingi’nde Seslerini Birlikte Haykıracaklar

Sigortalarının kısa vadeli yatması nedeniyle emeklilikte gecikme yaşayan staj ve çıraklık mağdurları, Kartal Meydanı’nda düzenlenecek “Büyük İstanbul Buluşması” mitinginde bir araya gelecek. Türkiye’nin dört bir yanından staj ve çıraklık mağdurlarının katılımının beklendiği miting, yaşanan sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “SEN YOKSAN ÇOK EKSİĞİZ!” ifadeleriyle duyurulan mitingde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Hukuk Devleti olduğu vurgulanarak, 1986 yılında çıkartılan aday çırak kanunundaki eksikliğe dikkat çekildi. Miting, 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 12.00-15.00 arasında Kartal’da gerçekleşecek.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Büyük Türk Milleti artık bu sorunu görmeli, üç seçimdir verilen sözler tutulmalıdır. Ülkemizin bir hukuk devleti olduğunu, genç yaşta kandırılan çırak ve stajyerlerin E-Devlet’de yazan ilk işe giriş tarihlerinin SGK başlangıcı olarak düzeltilmesi ile hatırlamamız gerekmektedir.”

Mitingde taleplerini dile getirecek olan staj ve çıraklık mağdurları, sorunlarının çözümü için bir araya gelerek seslerini duyurmayı hedefliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku