BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları Seçim Öncesi Meydana İniyor

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, çıraklık ve stajyerlik dönemlerinde yaşanan sigorta eksikliklerine dikkat çekiyor.

Federasyonun başkanı, yapılan açıklamada, 1986 yılında çıkarılan aday çırak kanunuyla ilgili eksikliğin farkına varılmasının üzerinden henüz 15 yıl geçtiğini belirtti. Federasyon sözcüsü, “Bizler kendimizi EYT kapsamında sanıyorken EYT’nin çözümü sonrasında kapsam dışı kaldığımızı, zamanında bize verilmesi gereken ve hayati önem taşıyan bir bilgiyi yıllar sonra bir mağduriyetin çözümü sonucu öğrendik” dedi.

Federasyon, Türk milletini bu sorunu görmeye, verilen sözlerin tutulmasına çağırıyor. Ülkemizin hukuk devleti olduğunu hatırlatmak için, genç yaşta kandırılan çırak ve stajyerlerin haklarının iade edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu kapsamda, E-Devlet’te yazan ilk işe giriş tarihlerinin SGK başlangıcı olarak düzeltilmesi gerektiğini belirtiyor.

Federasyon, bu sorunun çözümü için siyasi desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade ediyor. Bir milletvekilinin bile desteğiyle mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Federasyon, 650 milletvekilinin halkın haklarını korumak için gereken adımları atması gerektiğini dile getiriyor.

Federasyonun tek isteği, staj ve çıraklık sürelerinin SGK başlangıcı olarak kabul edilmesi. Bu çözümün sorunlarını sona erdireceğine inanan Federasyon, bu amaçla Kartal’da Büyük İstanbul Mitingi düzenleyeceğini duyuruyor. Miting, 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 12.00-15.00 arasında gerçekleşecek. Federasyon, tüm mağdur kardeşlerin bu mitinge katılmasını ve haklı davalarının birlikte kazanılmasını bekliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku