BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak? Tüm Maddeler Ve Meclis’e Geleceği Tarih

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2024 yılında yürürlüğe girmesi beklenen torba yasa, vatandaşları doğrudan ilgilendiren önemli ekonomik düzenlemeler içeriyor. Meclis gündemini meşgul eden torba yasa teklifi, emeklilik, sigorta primi teşviki, ek gösterge gibi konulara odaklanarak dikkat çekiyor. İşte, 2024 torba yasa sürecinin mevcut durumu ve içeriği hakkında güncel bilgiler.

Torba Yasada Son Durum:
Torba yasa maddeleri, Meclis’te hızlı bir şekilde görüşülüp onaylanma sürecine devam ediyor. Özellikle emeklilik, sigorta primi teşviki ve ek gösterge gibi ekonomik düzenlemeler, kamunun ve çalışan kesimin ilgisini çekiyor. 2024 yılında yürürlüğe girmesi planlanan torba yasanın detayları, Meclis görüşmeleri sırasında gün yüzüne çıkıyor.

İlk Aşama Tamamlandı:
Torba yasanın 42 maddelik ilk bölümü, Genel Kurul’da görüşülerek onaylandı. Yılbaşına yakın bir tarihte kabul edilen torba yasa teklifi, çalışan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılmasını içermesiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alımına ilişkin madde, uygulama süresinin 31 Aralık 2028’e uzatılmasıyla Meclis’ten geçti.

Meclis Görüşmeleri Devam Ediyor:
Meclis, 16 Ocak’ta tekrar açıldı ve torba yasa görüşmeleri kaldığı yerden devam ediyor. Torba yasa, içeriğindeki önemli başlıklarla dikkat çekiyor. Özellikle deprem bölgelerindeki illerde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza, banka sigorta ve muameleleri vergisi konut kredileri istisnası, sosyal medya fenomenlerinin vergilendirilmesi gibi maddeler yasa kapsamında yer alıyor.

Beklenen Düzenlemeler:
Torba yasa içerisinde öne çıkan düzenlemelerden biri, Bağ-Kur prim eşitlemesi. Bu düzenleme, Bağ-Kur’luların emeklilik için prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’ye düşürülmesini öngörüyor. Bu adım, esnafa erken emeklilik kapısını aralayacak ve 1 milyon esnafı kapsayacak.

Ayrıca, ev kadınlarına yönelik destek de torba yasa kapsamında öne çıkıyor. Ev kadınlarını sosyal güvence altına almak amacıyla getirilecek düzenlemeyle, isteğe bağlı sigorta primlerinin 3’te 1’i devlet tarafından karşılanacak, böylece ev kadınları aylık belirli bir ödemeyle emekli olabilecekler.

Son olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi en kısa sürede hayata geçirilecek. Bu düzenleme, birinci dereceye yükselen devlet memurlarının emeklilik maaşları ve ikramiyelerine olumlu bir etki yapacak.

Meclis görüşmeleri devam ederken, torba yasa hakkındaki detaylar netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacak. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edin.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku