BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2 Yıl Ödemesiz 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi! Başvurular Başladı Mı? Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş’ın liderliğinde yürütülen Aile ve Gençlik Fonu projesi, evlilik hazırlığındaki çiftlere özel devlet desteği sağlamak amacıyla faizsiz evlilik kredisiyle hayata geçiyor. Meclis’in 2024 mesaisi başlamasıyla hızla kabul edilen bu kredi, maddi destek arayışında olan genç çiftler için önemli bir adım niteliğinde.

Devletten Genç Çiftlere Özel Destek:

Türkiye’de evlilik kurumunu güçlendirmeyi ve genç çiftlere maddi destek sağlamayı amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu, hayata geçirilecek 150 bin TL’lik evlilik kredisiyle beklenen desteği sunacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan fon, dünya evine girecek olan çiftlere önemli bir maddi destek sağlamayı hedefliyor.

Bakan Göktaş’tan Açıklama:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarının tamamlandığını ve Hazine-Maliye Bakanlığı’nın yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Programın ekonomik destek kısmı kapsamında, başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını ifade etti.

Fonun Kapsamı ve Hedefleri:

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kurulduğunu vurgulayarak, ilk uygulamanın deprem bölgesinden başlatılacağını ve ilerleyen süreçte tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını söyledi. Fonun amacının gençleri evlilik süreçlerinde desteklemek ve sosyal risklerden korumak olduğunu belirten Göktaş, ayrıca geleceğe yatırım yapmak için Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlere maddi destek sağlanacağını da ifade etti.

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları:

Bakan Göktaş, projeden faydalanmak isteyen çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı’ndan da faydalanması gerektiğini söyledi. Başvuru şartları arasında deprem bölgesinde yaşamış olma, gelir ve yaş kriterlerine uyma gibi kriterlerin bulunduğunu belirtti. Yaş kriterinin 18-27 arasında olacağını ancak bu kriterlerin Meclis’te görüşüleceğini dile getirdi.

Başvurular Ne Zaman Açılacak?

Meclis’te yasalaşan kredinin başvurularının henüz başlamadığını ifade eden Göktaş, başvuruların 2024 yılında açılmasını beklediklerini belirtti. Resmi açıklama geldiğinde başvuru detaylarına ilişkin bilgiler paylaşılacak. Bu kapsamda, evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerin bekleyişi sürüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku