BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2024 Trafik Sigortası Fiyatları: Araç Sahiplerine Kötü Haber!

Türkiye genelinde 22 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren son dakika gelişmelerine göre, 2024 trafik sigortası fiyatlarına dair önemli bir değişiklik yaşandı. 14 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılarak 2024 trafik sigortası fiyatları belirlendi. Bu durum, araç sahiplerine yeni bir mali yük getirecek.

2024 Trafik Sigortası Tavan Fiyatları Belli Oldu!

Yayımlanan yönetmelik kapsamında trafik sigortası tavan fiyatı için 2024 senesinde uygulanacak rakamlar şu şekilde belirlendi: 2024 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları için aylık yüzde 5, 2024 yılı Mayıs ayından itibaren ise hasar maliyet endeksine göre her ay bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden hesaplanacak.

Hasar maliyet endeksi hesaplamasında kullanılacak yöntem ise şu şekilde açıklandı: Yüzde 45 ağırlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan asgari ücret artış oranı, yüzde 30 ağırlık ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan harcama endeksi – kişisel ulaştırma araçlarının yedek parça ve aksesuarları fiyat artış oranı, yüzde 15 ağırlık ile TÜİK tarafından açıklanan harcama endeksi – motorlu araçlar fiyat artış oranı ve yüzde 10 ağırlık ile TÜİK tarafından açıklanan harcama endeksi – kişisel ulaştırma araçlarının bakım ve onarımı fiyat artış oranı dikkate alınacak.

Araç Sahiplerine Yapılacak Zamlar ve Etkileri

Bu yönetmelik değişikliğiyle birlikte, 2024 senesinde trafik sigortası fiyatlarına yapılacak olan zamların araç sahiplerinin cebinden çıkacak yeni rakamları belirleyeceği bildirildi. Araç sahipleri, 2024 yılında yapacakları trafik sigortası işlemlerinde bu yeni rakamlar üzerinden ücret ödemek durumunda kalacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku