BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Aile Bakanlığı Dar Gelirli Ailelere 12 Ay Boyunca 5.356 TL Yardım Ödemesi Verilecek! E-Devlet’ten Başvurular Başladı

2023 yılında sona eren sosyal ve ekonomik yardımların ardından gözler 2024 yardımlarına çevrildi. Bu yıl içinde dezavantajlı gruplara yönelik yardımların devam edeceği belirtiliyor ve özellikle SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) ödemelerindeki artış oranı merak konusu haline geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelerin çocuklarına yönelik sosyal destekleri kapsamında Aralık ayında ortalama 3.571 TL yardım sağladı. Ancak 2024 ödemelerine ilişkin belirsizlikler sürüyor ve yardımların ne kadar artacağına dair sorular cevap bekliyor.

Bu bağlamda, memur maaşlarının artış oranı büyük bir etken olarak öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a göre, memur maaşlarında neredeyse yüzde 50’ye kadar bir artış söz konusu olabilir. Kamu görevlilerinin maaşlarının bu şekilde artırılması halinde, sosyal ve ekonomik yardım ödemelerinin de yaklaşık olarak yüzde 50 oranında artabileceği belirtiliyor. Bu durumda ortalama sosyal destek ödemesi 3.571 TL’den 5.356 TL’ye kadar çıkabilir.

Memur maaş artışlarının 2024 yılının başlarında netleşmesi bekleniyor ve bu artışlar evde bakım, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ile yaşlılık ve maluliyet aylıklarına yansıtılabilir. Bu süreçte sosyal yardım alan vatandaşlar, memur maaş katsayısının belirlenmesinin ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamalarını yakından takip edecekler.

2024 yılında da sosyal ve ekonomik yardımların devam etmesi beklenirken, vatandaşlar bu yardımların artırılmasını umutla bekliyorlar. Artan maliyetler ve ekonomik zorluklar göz önüne alındığında, yardımlardaki artışın toplumun dezavantajlı grupları için önemli bir destek olacağı kesin.”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku