BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Çin Yeni Savaş Teknolojisini Duyurdu: Kimse Saklanamayacak

Çin merkezli bir grup araştırmacı, son zamanlarda geliştirdikleri yeni bir elektromanyetik savaş teknolojisini duyurdu. Bu yenilikçi teknoloji, savaş sahalarında düşmanların saklanma imkanını ortadan kaldırarak dikkat çekiyor.

Araştırmacılar, geliştirdikleri yeni teknoloji ile birlikte, düşman kuvvetlerin yerini net olarak gösteren kesintisiz ve gerçek zamanlı gözetleme yeteneği sağladıklarını öne sürdüler. Bu teknoloji sayesinde Çin ordusunun, düşman sinyallerini ve fiziksel özelliklerini neredeyse anlık olarak tespit edebileceği belirtildi.

Yeni teknolojinin aynı zamanda Çin kuvvetlerine kesintisiz iletişim imkanı sağlayacağına da dikkat çekildi. Bu önemli gelişme, 17 Ocak’ta Çin merkezli akademik dergi Radio Communications Technology’de yayımlanan bir çalışma ile duyuruldu. Çalışmanın hakem incelemesinden geçtiği belirtilirken, Pekin Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Yang Kai, yeni elektromanyetik gözetleme ekipmanını “boyutu küçük, performansı yüksek, enerji tüketimi düşük” diye niteledi.

Elektromanyetik savaş, son dönemde ABD ve Çin’in üstünlük mücadelesi verdiği alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Güney Çin Denizi’ndeki sivil hava durumu radarlarına yönelik gizemli müdahaleler de Çin ve ABD donanmalarının elektromanyetik alanda yürüttüğü örtülü savaşın bir sonucu olarak yorumlanıyor.

Çin ordusunun, elektromanyetik savaş konusunda son dönemde artan bir ilgi gösterdiği belirtiliyor. Bazı bilim insanları, bu hızlı ilerlemenin arkasında ülkedeki kablosuz iletişim teknolojilerine yapılan ciddi yatırımların etkili olduğunu vurguluyor. Bu süreçte, Huawei gibi şirketlerin önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor.

ABD’nin ise 5G ağları kurmak için gerekli teknoloji ve ekipman konusunda Avrupalı şirketlerden destek aldığı biliniyor. Elektromanyetik savaş alanında yaşanan bu gelişmeler, uluslararası arenada teknolojiye dayalı güç mücadelelerinin arttığına işaret ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku