BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Evlilik kredisi için başvurular başladı: İşte istenen şartlar!

Evlilik Kredisine Başvurular Başladı: 150 Bin TL Kredi Başvuru Şartları Neler?

Depremlerden etkilenen illerde hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu, evlilik kredisine başvuruların bugün itibarıyla alınmaya başladığını duyurdu. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına ilişkin detaylar da netlik kazandı. Peki, evlilik kredisine başvuru şartları neler ve kimler başvurabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yönetmelikle hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu, onaylanan başvurulara 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin TL kredi desteği sağlayacak.

Başvuruların ilk etapta deprem bölgesi olarak belirlenen Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerden alınacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilerleyen süreçte programın Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını belirtti.

Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi olan aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabileceğini vurgulayan Bakan Göktaş, bu sürecin özenle yürütüleceğini ve başvuruların dikkatle değerlendirileceğini belirtti.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ ŞARTI VAR MI?

Evlilik kredisinden faydalanmak isteyen gençlerin, başvuru tarihinde 18-29 yaş aralığında olmaları gerektiğine dikkat çeken Göktaş, çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği kriterini de paylaştı. Ayrıca, başvuru tarihinden itibaren resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay süre kalmış olması gerektiğini belirterek, başvuruların bu kriterlere uygunluğunun titizlikle inceleneceğini ifade etti.

Evlilik kredisine başvuruların başlamasıyla birlikte, genç çiftlerin bu destekten faydalanabilmek için gerekli şartları yakından takip etmeleri ve başvurularını zamanında yapmaları önem arz ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku