BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Özgür Erdursun’dan kademeli emeklilik ile ilgili flaş açıklama

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Kademeli Emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşın sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bahar Feyzan’ın Youtube kanalına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik ile ilgili soruları yanıtladı.

Konuşmasına EYT’nin çıkış sürecini hatırlatarak başlayan Erdursun şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisinin hazırladığı kanun teklifi, yanlış kanun teklifi olmuş. Yanlışlıkla şu anda EYT’lileri de kademenin içine koymuşlar. O yüzden o yanlış bir teklif. Yeniden Refah Partisi bir teklif verdi ama önemli değil. Bakın, EYT de böyle oldu. EYT’de İlk başlarda milletvekilleri, siyasi partiler küçük küçük böyle kanun teklifleri veriyordu. Bireysel kanun teklifleri hükümet görmüyor, görmüyordu, duymuyordu konuşmuyordu. Ama sonunda Cumhurbaşkanı dedi ki seçimi kaybetsem de EYT yasası çıkmaz dedi. Sonra EYT’nin yasası çıktı. Bakın üzerinden kaç ay geçti ona geçti.”

Kademeli emeklilikte de durumun böyle olacağını belirten Özgür Erdursun: “”Burada da öyle olur. Kademeli bir emeklilik gelir ama bu süreç bir mücadele. Bu mücadeleyi iyi sürdürüyorlar. O kişiler de EYT’liler gibi emekli olmayacaklar. Onlar da sadece yaş kademesi kadınlarda elli sekiz erkeklerde altmış yaş bir miktar öne çekilmesini istiyorlar. Yaşın bir miktar geriye çekilmesini talep ediyorlar.” dedi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku