BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SGK Uzmanı Ali Tezel’den Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin Önemli Açıklama! Hakkınızı Alacak Mısınız?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Ali Tezel, staj ve çıraklık mağdurları için kritik bir açıklama yaparak, 1999 öncesinde staj ve çıraklık sürecinde mağdur edilen kişilerin durumu üzerine önemli uyarılarda bulundu.

Açıklama Detayları:

Ali Tezel, 1999 öncesinde kurumlarda staj ve çıraklık adı altında mesleki deneyim kazanmak için giren ve ardından 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayarak mağdur edilen kişilerin durumu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Ankara’da yapılan bir eylemde Emeklilikte staj başlangıcının dikkate alınması talebinde bulunan Ali Tezel, staj ve çırakların yaşadığı mağduriyetin 1987 yılından itibaren var olduğunu belirtti.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarının sorununu Meclis’te haykırdı

İstanbul Mitingi ve Federasyonun Açıklaması:

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Ankara mitinginin ardından İstanbul’da büyük bir miting düzenleme hazırlığı içindeydi. Ancak, zaman kısıtlılığı nedeniyle 4 Şubat 2024 tarihini belirleyen federasyon, 18 Şubat 2024 tarihine erteleme kararı aldı. Federasyon, kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Mitingi için daha etkili bir organizasyon yapabilmek adına bu değişikliği gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Tezel’in Uyarıları ve Mağdurların Talepleri:

Ali Tezel, staj ve çırakların yaşadığı mağduriyetin 1987 yılından itibaren devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini belirtirken, staj ve çıraklık mağdurları da 1988 yılında sona eren sürenin borçlanma hakkının kendilerine verilmesini talep ediyor. Bu borçlanmanın, çırak ve staj sigortalarını satın alarak başlangıç yapma fırsatı tanıyacağını ifade eden Tezel, mağdurları eylemlerine devam etmeleri konusunda teşvik etti ve seçim dönemi sonrası sürecin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesini önerdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku