BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SON DAKİKA KARARI! Asgari Ücrete 3000 TL’lik İlave Zam!

Son dakika gelişmelerine göre, 2024 yılında asgari ücrete yapılacak yeni bir ek zam iddiası, Türkiye genelinde çalışanları büyük bir heyecan içerisine soktu. Ancak, bu iddia gerçekten doğru mu? Acaba asgari ücret 20.000 TL’ye yükselecek mi? İşte detaylar…

2024 yılına dair belirlenen asgari ücret, aralık ayının sonunda kamuoyuna açıklanmış ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği toplantılarda 17.002 TL olarak belirlenmişti. Ancak, bu kararın ardından enflasyonun etkisi ve dolar kurundaki artış, asgari ücretin değer kaybetmesine neden oldu. Bu durum, milyonlarca çalışan arasında ek zam beklentilerini beraberinde getirdi. Şu an merak edilen soru şu: Gerçekten asgari ücrete yeni bir zam eklenecek mi?

2024 yılında yapılacak asgari ücret zammı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları sonucunda belirlenmiş ve 17.002 TL olarak resmiyet kazanmıştı. Ancak, enflasyonun etkisi ve dolar kurundaki artış, çalışanları ek zam beklentilerine yönlendirdi. Özellikle yeni yılın başlamasıyla birlikte market raflarındaki ürünlere yapılan zamlar, asgari ücretle geçinenleri daha zor bir duruma soktu.

Türkiye genelinde 8 milyon asgari ücretle çalışan doğrudan etkilenirken, tüm ülkeyi dolaylı olarak ilgilendiren bu konu büyük bir önem taşıyor. 2024 yılı için belirlenen yüzde 49’luk zam oranıyla birlikte asgari ücret 17.002 TL’ye yükseltilmişti. Ancak, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın toplantıda yaptığı açıklamada bu zam oranının yetersiz olduğunu belirtmesi, çalışanları ek zam taleplerine yönlendirdi.

Asgari ücretli çalışanlar, zamlı asgari ücretin Ocak ayı itibarıyla ödenmeye başlamasına rağmen, market raflarındaki ürünlerin ardı ardına zamlanması nedeniyle ek zam taleplerini dile getirdi. Türk İş, asgari ücret zammının yetersiz olduğunu vurgulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu ve çalışanların enflasyon karşısında ezilmemesi için ilave zam talebinde bulundu.

Asgari ücretle geçimini sağlayan milyonlarca vatandaş, kira ve fatura yükü karşısında zorluk yaşadıklarını ifade ederek, asgari ücretin 20.000 TL’ye çıkması talebinde bulunuyor. Şu an için resmi bir açıklama olmamakla birlikte, asgari ücrete ek zam konusunda önümüzdeki günlerde enflasyon durumuna göre bir değerlendirme yapılması bekleniyor. Gelişmeleri titizlikle takip edip, kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku