BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Çağrı! Yakında Ara Eleman Bulunmayacak!

İşletmeler için önemli bir işgücü kaynağı olan stajyer ve çıraklar, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için büyük bir mücadele veriyor. İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği’nin Kurucu Başkanı Semiha Özek, holdingleri, meslek liselilerin yaşadığı haksızlıklara adaletli çözümler bulmaya ve mağduriyetlerini gidermeye çağırıyor.

Özek, meslek liselerinden ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen staj ve çıraklık mağdurlarının yaşadığı haksızlıklara dikkat çekiyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta başlangıcı kabul edilmediği için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamından faydalanamadıklarını vurguluyor.

Holdinglere Çağrı

Özellikle yerel seçim öncesinde bu haksızlıkların ortadan kaldırılması için mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları, büyük holdinglere sesleniyor. Koç Holding gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerine hitap eden Özek, 3308 yasasının değiştirilmesi gerektiğini ve bu sorunun çözümü için kamuoyuna ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baskı uygulanması gerektiğini belirtiyor.

Özek’in Çağrısı

Başkan Semiha Özek, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan kuruluşlara seslenerek şunları dile getiriyor:

“Siz Koç Holding, siz Sabancı Holding, siz Zorlu Holding, siz Alorko Holding, Eti gurubu, Ülker Torku gurubu ve diğer bütün holdinglere sesleniyoruz… Sorunumuz ara eleman, sizlerin sorunu nitelikli eleman… Eğer sizler ara eleman sorununu çözmek istiyorsanız 3308 yasa değiştirilmeli.”

Özek’in bu çağrıları, staj ve çıraklık mağduriyetinin kamuoyunda daha geniş bir şekilde duyulmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Holdinglerin ve yetkililerin bu çağrılara nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku