BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortası torba yasada olacak mı?

Son dakika haberlerine göre, 2024’e damga vuracak önemli düzenlemeler içeren 2. torba yasa paketi, Meclis’in gündemine girdi. Kademeli emeklilikten 3600 ek göstergeye, ev hanımlarına prim desteğinden SSK Bağkur prim eşitlemesine kadar birçok önemli düzenlemeyi içeren bu yasa paketi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları ile büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GELECEK Mİ?

Torba yasa paketinin içeriğine ilişkin yapılan açıklamalara göre, öne çıkan maddeler arasında ev hanımlarına emeklilik konusu ön plana çıkıyor. Buna göre, ev hanımlarına yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında çalışmalar başlatılacak ve isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurularak ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınacak. Ayrıca, ev hanımlarının prim ödemelerinin üçte birinin de devlet tarafından karşılanması öngörülüyor.

Bakan Işıkhan, ev hanımlarına emeklilikle ilgili yaptığı açıklamada, “Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak.” şeklinde konuştu.

SSK VE BAĞ-KUR PRİM EŞİTLEME

Diğer önemli bir düzenleme ise SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi. Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak adına çalışmaların devam ettiği belirtilirken, Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 7200 güne düşürülmesi üzerinde durulduğu ifade ediliyor. Bu düzenleme, seçim öncesi verilen bir söz olarak hatırlanıyor ve bütçe disiplini doğrultusunda adımların atılacağı vurgulanıyor.

3600 EK GÖSTERGE TORBA YASA’DA VAR MI?

Bunun yanı sıra, devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin de torba yasada yer alması bekleniyor. Bakan Işıkhan, bu konuda yaptığı açıklamada, “Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

Ancak, staj sigortası konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Meclis’in gündemine alınan torba yasa paketi içerisinde staj sigortasına ilişkin düzenleme olup olmayacağı ve başlangıç tarihinin ne olacağı henüz netlik kazanmış değil. Konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekiyor.

Son olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, “staj ve çıraklık mağdurları için EYT toplantısı düzenlendiğine” ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bu konuda herhangi bir toplantı yapılmadığı ifade edildi.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI TORBA YASADA OLACAK MI?

Staj ve çıraklık sigorta başlangıcı kabul edilmesine yönelik bir düzenleme torba yasada şuan için yer almamaktır. Konu hakkında yeni açıklamalar geldiğinde detaylara buzdağıhaber.com üzerinden ulaşabilirsiniz… Bildirimleri açın…

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku