BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Üniversite öğrencilerine uyarı! “başınız belaya girebilir”

Gelir elde etmek isteyen bazı üniversite öğrencilerinin, banka hesaplarını başkalarına kiralama eğilimi son dönemde dikkat çekiyor. Ancak bu eylemin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi ciddi suçların işlenmesine yol açabileceği endişesiyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) harekete geçti.

YÖK, banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılması durumunda öğrencilerin karşılaşabileceği tehlikeler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile işbirliğine gitti. Yapılan ortak açıklamaya göre, özellikle son dönemde üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını başkalarına kullandırmak suretiyle gelir elde ettiği şikayetleri üzerine bu işbirliği sağlandı.

MASAK tarafından hazırlanan ve üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere yönelik önemli uyarılar yer alıyor. Kara para aklamanın, terör örgütlerinin finansmanının ve dolandırıcılığın para transferlerinde banka hesaplarının kullanılması durumunda ağır hapis cezasıyla karşılaşabilecekleri vurgulanıyor. Öğrencilerin banka hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

Ayrıca, YÖK tarafından sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılmak üzere hazırlanan videoda, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarından da görüşler yer alıyor. Videoda, öğrencilerin banka hesaplarının kötü niyetli kişilerce farklı yöntemlerle kullanılabileceği ve siber saldırıların nasıl gerçekleşebileceği detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Soruşturma Şube Müdürü Erden Şahin, öğrencilerin bilinçli internet kullanmadıkları durumda hedef haline gelebileceklerini vurguluyor. Özellikle kredi kartı bilgilerinin paylaşılması ve “oltalama” adı verilen dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

YÖK ve MASAK’ın bu işbirliği ve bilgilendirme çalışmalarıyla üniversite öğrencileri, banka hesaplarını kiralama gibi riskli davranışlardan kaçınarak kendilerini ve toplumu koruma yolunda bilinçlenmeye yönlendiriliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku