BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kademeli emeklilik bekleyenler Ankara’yı salladı

EMADDER Üyeleri ve EYT Mağdurları Ankara’da Miting Düzenledi: “Adalet İstiyoruz

Bugün Ankara’da, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar, kademeli emeklilik hakkı taleplerini dile getirmek için bir araya geldiler. EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, mitingde yaptığı konuşmada, “Hak edilmiş emeklilik haklarımız için, bir tarihle bizleri düşman edip çalışma barışımızı bozduğunuz için, gecemiz gündüzümüz çalınan geleceğimiz için 31 Mart Günü sandıkta adalete oy vereceğiz” dedi.

Aynı gün Ankara Anıtpark’ta, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden etkilenen ve haklarını aramak amacıyla bir araya gelen vatandaşlar da miting düzenlediler. Mitinge, EMADDER üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde “Kademe yoksa oy da yok” sloganları atıldı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da katılarak destek verdi.

EMADDER Başkanı Uğurlu, yaptığı konuşmada, “Emekli olmak haktır, keyfi yasalar ile çalışan üreten ve emeklilik primlerini doldurmuş insanlara 17-20 sene de yaş bekle demek çok büyük haksızlıktır” ifadelerini kullandı. Uğurlu, ayrıca 2000 yılından sonra yaş uçurumunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, devletin ve yöneticilerin bu adaleti sağlamak zorunda olduğunu belirtti.

Mitinge katılan bir vatandaş ise, “1 günün karşılığı 17-20 yıl olur mu? Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Bakanlarım, 1 gün işe geç girdim diye aynı yaştaki arkadaşlarımdan 20 yıl sonra emekli olmam adalet mi? Duyun bizi, yeter…” şeklinde konuşarak taleplerini dile getirdi.

Başka bir katılımcı ise, “Biz borçlu değiliz, alacaklıyız. Hakkımızı alana kadar durmayacağız. Direne direne hakkımızı alacağız” dedi.

Mitinge katılanların ortak talebi, adaletin sağlanması ve kademeli emeklilik hakkının getirilmesiydi. İfade edilen bu taleplerin, gelecekteki politika ve düzenlemeler üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku