BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SANTA Rallisi: Yabancı Yatırımcıların En Çok Tercih Ettiği Hisseler

Borsa İstanbul’da yaşanan SANTA rallisi, yabancı yatırımcıların akınına uğradı. Yabancı yatırımcılar, borsaya ilgi göstererek son 5 ayın alım rekorunu kırdı. Bu heyecan verici gelişmeler, yerli yatırımcıları da umutlandırdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, yurt dışında yerleşik olan yabancı yatırımcılar, 1 Aralık haftasında borsada net 376,4 milyon dolarlık hisse senedi, 152,2 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 100 bin dolarlık Şirket Borçlanma Senedi (ŞBS) yatırımı gerçekleştirerek rekor bir performans sergiledi.

Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği hisseler ise yakından takip ediliyor. Bu hafta içinde en çok alınan hisseler aralık 2023’te net bir şekilde ortaya çıktı. Yabancı yatırımcılar, borsadaki yükseliş ve ivmelenmenin etkisiyle Noel Baba Rallisi veya Santa Rallisi olarak adlandırılan bu dönemde önemli alımlar gerçekleştirdi.

Yatırımcılar, özellikle yabancıların tercih ettiği hisseleri yakından inceleyerek piyasadaki hareketliliği anlamaya çalışıyorlar. Yabancı yatırımcıların hisse senedi alımlarındaki artış, analistlere piyasada olası gelişmeler hakkında fikir veriyor.

Borsadaki bu hareketlilik, yıl sonuna yaklaşılırken yatırımcıları daha fazla ilgilendiriyor. Noel Baba Rallisi’nin etkisiyle borsada yaşanan yükseliş, yatırımcıların dikkatini çekerken, yabancı yatırımcıların tercihleri de geniş bir analiz konusu haline geldi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku