BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

ABD’den Alınabilecek En İyi 15 Temettü Hisse Senedi: Hisse Senedi Önerileri

Öncelikle yatırım tavsiyesi değildir. Borsa üzerinden para kazanmak isteyenler için fikir vermesi amacıyla hazırlanmış bir yazı. Bu temettü hisselerinin tümü %3’ten fazla getiri sağlar ve belirsiz zamanlarda güvenilir gelir akışları sunar.

Federal Rezerv, enflasyonu dizginleme çabalarının bir parçası olarak faiz oranlarını yükseltmek ve likiditeyi sıkılaştırmak için dramatik bir hamle yaptı . Faiz oranlarını son on yılın büyük bir bölümünde sıfıra yakın tuttuktan sonra, efektif federal fon oranı şimdi %5’in üzerine çıktı. Ve döngü dönmeden önce birkaç faiz artırımı daha olması mümkün görünüyor.

2024 Yılında ABD’den Satın Alınabilecek En İyi Temettü Hisse Senetleri

Bunu akılda tutarak, birçok insan anlaşılır bir şekilde nakitlerini tahvillerde ve yüksek getirili tasarruf hesaplarında saklıyor. Bunun bir mantığı var. Bununla birlikte, zaman içinde hisse senetlerinin tahvilleri ve nakdi geniş bir farkla geride bırakarak sermayeyi birleştirmenin en iyi yolu olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle, daha yüksek faiz oranlarıyla bile, yüksek kaliteli temettü hisselerine sahip olmak için hala çok fazla itiraz var.
Bu 15 yüksek gelirli hisse senedinin tümü, güçlü uzun vadeli görünümlere sahiptir ve en az %3 başlangıç temettü verimine sahiptir:

The Coca-Cola Co. ( KO )

Warren Buffett’ın tüm zamanların en büyük yatırımlarından biri, firmasının Coca-Cola’daki konumu olmuştur. Berkshire Hathaway Inc. ( BRK.A , BRK.B ), 1987’deki borsa çöküşünün ardından alkolsüz içecek devinin hisselerini satın almaya başladı. sonuç olarak temettü. Buffett, Coca-Cola’yı tutarlılığından dolayı takdir ediyor çünkü şirket tüketicilere her gün tadını çıkarabilecekleri küçük bir lüks sunuyor. İçecekler de resesyona dirençli olma eğilimindedir ve bu da ekonomi yavaşlamaya hazırlanabileceği için Coca-Cola’yı zamanında satın alma haline getirir. KO hissesi yıldan yıla düşüşte ve 2023’teki en düşük fiyatına yakın, bu da yatırımcılara yeni pozisyonlar için biraz indirim sağlıyor.

Temettü verimi: %3

Pfizer Inc. ( PFE )

Eczacılık devi Pfizer, bir kuyruk noktasına yakalandı. Şirket, COVID-19 aşısı on milyarlarca dolar gelir elde ederken, pandemi sırasında işinin rekor seviyelere ulaştığını gördü. Ancak, bu gelir akışı büyük ölçüde sona eriyor. Yatırımcılar darbenin ciddiyetini abartıyor olabilir, ancak gerçek iş şu anda 2019’dakinden çok daha büyük olmasına rağmen, PFE hissesi artık tamamen salgın öncesi seviyelere geri döndüğünden işlem görüyor. 2023 ve 2024, oysa şirket pandemiden önce yılda yalnızca yaklaşık 40 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin daha büyük işi ve artan karlılığı göz önüne alındığında, yatırımcılar bugün sağlıklı bir temettü ile birlikte bir pazarlık alıyorlar.

Temettü verimi: %4,5

Goldman Sachs Group Inc. ( GS )

Goldman Sachs, Amerika’nın önde gelen yatırım bankalarından biridir ve büyüyen bir bireysel bankacılık imtiyazına sahiptir. Şirketin hisseleri son zamanlarda piyasanın altında performans gösterdi. Yatırımcılar bunu daha geniş bankacılık sektörünün zorluklarına bağlayabilir, ancak Goldman’ın mevduat tabanı veya faiz oranı marjları ile ilgili bir sorunu yok. Aksine, mücadele eden işin yatırım bankacılığı tarafıdır.

Goldman, birleşme ve satın alma danışmanlığı, tahvil yüklenimi ve ilk halka arzları kolaylaştırma gibi hizmetler Goldman’ın işinin çok önemli parçaları olduğundan, gelirinin çoğunu artırmak için finansal piyasa faaliyetine güvenmektedir . Anlaşılır bir şekilde, 2022 ayı piyasası, halka arz piyasası durduğu ve M&A faaliyeti yavaşladığı için Goldman için bu tür işlerde bir gerileme anlamına geliyordu. Ama bu değişiyor olmalı. Borsa şimdi kükrerken ve bu yaz bazı başarılı halka arzlar görürken, yatırım bankacılığı geliri yeniden artmalı. Bu, 2023 için en düşük seviyelerine yakın seyreden GS hissesini pazarlık yapıyor.

Temettü verimi: %3,1

American Tower Corp. ( AMT )

American Tower, mobil iletişim altyapısına odaklanmış bir gayrimenkul yatırım ortaklığıdır . Şu anda yaklaşık 226.000 iletişim kulesi ve sahasına sahiptir. Cep telefonu kuleleri, düşük ek yük, dahili şişirme yürüyen merdivenleri ve istikrarlı ve güvenilir bir müşteri tabanı ile kıskanılacak bir ekonomiye sahiptir. Yatırımcılar fırsatın tükendiğini düşünebilir, ancak American Tower, Latin Amerika ve Afrika gibi daha az doymuş pazarlarda agresif bir şekilde yeni siteler eklemeye devam ediyor. American Tower hisseleri, yükselen faiz oranları ve ticari emlak piyasasının çeşitli bölümlerindeki ciddi düşüş nedeniyle geçen yıl içinde yaklaşık %25 değer kaybetti. Bu, AMT hissesini, GYO’lar için önemli bir değerleme ölçütü olan operasyonlardan elde edilen fonların 20 katından daha azına itti.

Temettü verimi: %3,2

Black Hills Şirketi ( BKH )

1941’de kurulan Black Hills, Güney Dakota merkezli bir kamu hizmeti şirketidir. Hem elektrik hem de doğal gaz dağıtımında faaliyet göstermektedir. Gaz işi, esas olarak Great Plains eyaletlerinde bir milyondan fazla müşteriye hizmet verirken, elektrik biriminin yaklaşık 220.000 müşterisi var. Şirket ayrıca binlerce millik eyalet içi gaz boru hatlarına, dağıtım şebekelerine, gaz depolama sahalarına ve ilgili altyapıya sahiptir. Yatırımcılar öncelikle temettüleri için kamu hizmeti stoklarına sahiptir.. Mevduat sertifikaları ve Hazine bonosu gibi şeylerde risksiz faiz oranlarının artmasıyla birlikte, yatırımcılar kamu hizmeti hisselerinden kaçındı. Black Hills hissesi Temmuz ayında 52 haftanın en düşük seviyelerine geriledi ve şu anda sırasıyla son beş ve 10 yılda çok az değişti. Bu, Black Hills’in kazançlarını ve temettüsünü bu süreçte artırmasına rağmen. Aslında, Black Hills bir “Temettü Kralı”dır, yani temettüsünü art arda en az 50 yıldır büyütmüştür.

Temettü verimi: %4,2

Northwest Natural Holding Co. ( NWN )

Northwest Natural için durum, Black Hills için olana benzer. Northwest Natural aynı zamanda bir kamu hizmeti şirketi ve bir Temettü Kralı arkadaşıdır. 50 yıldır arka arkaya temettü artışı yapan çok fazla firma yok ve yatırımcılar, bu şirketler çok yıllık dip seviyelerinde işlem yaptıklarında bu tür fırsatlardan yararlanmalıdır. Northwest Natural, hisse senedi fiyatı 2008 Büyük Durgunluğundan bu yana kabaca sabit kalsa da, artan kazançlar ve temettü ödemeleri göstermeye devam ediyor .
Bazı yatırımcılar, bazen dostça olmayan bir düzenleyici iklimin olduğu Portland, Oregon’a hizmet verdiği için şirketin coğrafyası konusunda muhtemelen gerginler. Bununla birlikte, tüketicilerin hala doğal gaza ihtiyacı olacak ve Northwest hisseleri, hisse fiyatındaki son düşüşle birlikte yaklaşık 16 kat ileri kazanç elde ediyor.

Temettü verimi: %4,5

Eastman Chemical Co. ( EMN )

Eastman Kodak, bir zamanlar Amerika’nın önde gelen blue-chip şirketlerinden biriydi ve fotoğrafçılıkta baskın bir konuma sahipti. En sonunda dijital fotoğrafçılığa geçemedi ve toz içinde kaldı. Ancak 1993’te özel kimya işini Eastman Chemical olarak böldü. O zamandan beri, Eastman Chemical hisseleri toplamda %800’den fazla getiri sağladı. Bu, emtia kimyasallarından daha yüksek kar marjı elde etme eğiliminde olan sanal gerçeklik ekranları, araçlar için renklendirme ürünleri ve güneş panelleri için kompozitler gibi son teknoloji uygulamalar için şirketin tescilli kimyasalları sayesindedir.

EMN hissesi, son zamanlarda ekonomik bir yavaşlama korkusuyla dalgalanıyor. Buna rağmen analistler, gelecek yıl çift haneli büyümeye dönmeden önce 2023’te hisse başına kazancın sadece %1 düştüğünü görüyorlar. Pozitif görünüme rağmen, hisse senetleri sadece 12 kat ileri kazanç elde ediyor ve hem sağlam bir temettüye hem de büyük bir hisse geri satın alma programına sahip.

Temettü verimi: %3,6

Whirlpool Şirketi ( WHR )

Whirlpool, buzdolabı, çamaşır makinesi ve mikrodalga fırın gibi ev aletlerinin lider üreticisidir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, insanlar pandemi sırasında ev aletlerini yükseltmek için koştururken, şirket 2020 ve 2021’de artan ürün talebinden yararlandı. Whirlpool hisseleri, 2020’nin başı ile 2021 zirvesi arasında %50’den fazla değer kazandı.
Ancak satış patlaması hafifledikçe, Whirlpool hisseleri önceki tüm kazançlarını geri verdi ve şimdi 2010’ların ortasındaki seviyelerinin çok altında. Bu iyi bir giriş noktası sağlar. Yüksek faiz oranları bir ters rüzgar olsa da, konut piyasası, orada asılı duran – cihaz talebini artıran – yeni ev inşaatları ile oldukça iyi durumda. Hisse senetleri, ileri kazançların 11 katından daha azıyla işlem görüyor ve analistler, şirketin 2024’te kazanç artışına geri döndüğünü görüyor.

Temettü verimi: %4,6

Genel Depolama ( PSA )

Public Storage, Amerika’nın en büyük kendi kendine depolama odaklı GYO’sudur. Kişisel depolama çekici bir kategoridir: İnsanlar eşyalarını istiflemeyi sever ve Genel Depolama, insanlara fazladan alan bulmaları için kolay bir çözüm sunar. Ancak talep edilen sadece ürün değil. Kendi kendine depolama, mülklerin bir tür arazi bankası olarak işlev görmesine izin vererek inşa edilmesi ucuzdur. Bir depolama şirketinin, bir kentsel alan geliştikçe ofisler, apartmanlar veya diğer yüksek kullanımlar için araziyi geliştiricilere çevirmesi kolaydır. Kamu Depolaması ayrıca düşüş dönemlerinde şaşırtıcı derecede iyi performans gösterir. Bunun nedeni, yeni depolama sözleşmeleri için büyük itici güçlerin insanların yer değiştirmesi, evlerini veya dairelerini küçültmesi, hacizle karşı karşıya kalması vb. PSA hissesi, 2022’deki zirvesinden keskin bir şekilde satıldı ve faiz oranlarındaki artışın ortasında düşüşünü sürdürüyor. Bu, Genel Depolamanın verimini artırdı.

Temettü verimi: %4

AvalonBay Toplulukları A.Ş. ( AVB )

AvalonBay, sağlam bir temettü yatırımı sağlayan başka bir GYO’dur. AvalonBay, depolama birimlerine sahip olmak yerine apartmanlara sahiptir. Şu anda 88.000’den fazla birim işletiyor. Firma, daha yüksek kiralara ve istikrarlı talebe sahip olan Washington, DC, San Francisco ve New York City gibi üst düzey pazarlara odaklandı. AvalonBay hisseleri son birkaç yılda artan kiralar ve yükselen konut piyasası arasında yükseldi, ancak piyasa soğudukça AvalonBay hisseleri düştü.
Bununla birlikte, konut piyasası ayıların tahmin ettiği kadar düşmedi ve AvalonBay hissesi de bir miktar toparlandı. Yine de, hisse senetleri 2022 zirvesinden %20’den fazla düştü ve bugün hala 2019 seviyelerinde teklif ediliyor. Son birkaç yılda kira fiyatlarının ne kadar arttığı göz önüne alındığında, bu sağlam bir giriş noktası olmalıdır.

Temettü verimi: %3,3

Verizon Communications Inc. ( VZ )

Verizon, ABD’deki baskın üç kablosuz operatörden biridir. Yatırımcılar, istikrarlı gelir akışları için uzun süredir bu birinci sınıf firmalara güveniyorlar. Rakip AT&T Inc. ( T ), talihsiz Time Warner satın almasının ardından yaptığı temettü kesintisiyle yatırımcıları şok etti. Verizon, AT&T’den daha iyi durumda olsa da, sektör artan rekabetle karşı karşıya. Bu, özellikle mobil operatörler 5G teknolojisinin kullanıma sunulmasıyla ilgili ağır bir yatırım döngüsü içinde olduğundan, karlılık artışını sınırladı ve endişeleri artırdı. Bununla birlikte, Verizon hisselerinin birkaç yılın en düşük seviyelerinin sadece bir saç teli üzerinde satılmasıyla korku abartılmış görünüyor. Bu fiyata Verizon şimdi %7,7’lik bir temettü getirisi sunarken ileriye dönük kazancın 7,5 katından daha azına gidiyor.
Yatırımcılar, telekom şirketlerinin henüz çıkarılmamış ve halk sağlığı risklerine neden olabilecek binlerce kurşun kaplı kablo nedeniyle karşı karşıya kaldıkları potansiyel olarak büyük yükümlülükler hakkında bir Wall Street Journal raporunun ardından Temmuz ayında hisse senetlerini satmaya devam ediyor. Yatırımcılar bu raporlardan VZ’nin potansiyel sorumluluğunu değerlendirdikçe hisse senedi daha da ucuzlayabilir.

Temettü verimi: %7,7

Grupo Aeroportuario del Pacifico SAB de CV ( PAC )

Pacific Airport Group, adından da anlaşılacağı gibi, Meksikalı bir havaalanı işletmecisidir. Meksika’da 12 ve Jamaika’da iki tane daha havalimanı işletiyor. Ödüllü imtiyazlar arasında büyük Guadalajara şehri, sanayi merkezi Tijuana ve Puerto Vallarta ve Los Cabos gibi sahil tatil yerleri yer alır. Meksika havalimanları için imtiyazlar 2048’e kadar devam edecek ve 2098’e kadar yenilenebilir. Pacifico, Meksika’da turizm endüstrisini destekleyen nispeten gevşek COVID-19 kısıtlamaları sayesinde hızlı bir trafik toparlanması gördü.
2022 için Pacifico, havaalanı trafiğinin 2019’a kıyasla %16 arttığını gördü, bu da trafiğin pandemi öncesi seviyeleri kolayca aştığı anlamına geliyor. Ve büyüme devam ediyor. 2023’ün ilk yarısında trafik, 2022’nin ilk yarısına kıyasla %17,6 daha arttı. Analistler seyahatte yavaşlama çağrısı yapmaya devam etse de, verilerde henüz buna dair bir işaret yok. PAC hissesi geçen yıl yükseldi, ancak hala 17 kat daha az ileri kazanç için satışta – bu kadar hızlı büyüyen bir şirket için pazarlık. Şirketin ayrıca, serbest nakit akışının neredeyse tamamını hissedarlarına ödediği değişken bir temettü politikası vardır. Temettü ödemelerinin toplu olması nedeniyle, son 12 aydaki temettü ödemelerinin en son hisse fiyatına bölünmesini temsil eden takip eden getirisi gösterilir.

Temettü verimi: %4,3

Suncor Enerji A.Ş. ( SU )

Suncor Energy, Kanada’nın en büyük enerji şirketlerinden biridir . Rafineriler, enerji altyapısı ve büyük bir benzin istasyonu zinciri ile birlikte büyük bir üretim işini yürüten entegre bir petrol firmasıdır. Firmanın temel üretim varlıkları Alberta petrol kumlarındadır. Bunlar, sınırlı düşüş oranlarıyla birlikte uzun rezerv ömürlerine sahip oldukları için çekici üretken özelliklerdir. Bu, yeni bir kuyu açıldıktan sonra üretim oranlarının hızla düştüğü fracking ile olumlu bir karşılaştırma yapar. Suncor’un rafinaj kapasitesi de yararlıdır, çünkü Batı Kanada’da boru hattı kapasitesi sıkıntısı vardır, bu da bölge şirketlerinin petrol satışlarında indirimleri kabul etmek zorunda kalmasına neden olur. Suncor, petrolü kendi rafinerilerine yönlendirerek bundan kaçınabilir. Hisseler şu anda yedi kat ileriye dönük kazanç için gidiyor.

Temettü verimi: %5,5

State Street Corp. ( STT )

State Street büyük bir Amerikan bankasıdır. Bununla birlikte, birçok bankanın aksine, son endüstri sarsıntılarına çok az maruz kalıyor. Bunun nedeni, State Street’in tröst ve saklama hizmetlerine odaklanan uzmanlaşmış bir banka olmasıdır. Bunlar, müşterilerinin menkul kıymetlerini korumak karşılığında yönetim altındaki varlıklar veya AUM ücreti alan, diğer kurumlar adına varlık tutan bankalardır.
State Street ayrıca SPDR ETF markası aracılığıyla kapsamlı bir ETF işine sahiptir. Ürünleri arasında çok popüler olan SPDR S&P 500 ETF ( SPY ) bulunmaktadır. Finansal piyasalar toparlanırken, State Street’in AUM artışını görmeli ve bu da kârlılıkta bir iyileşmeye yol açmalıdır. Ayrıca State Street, son yıllarda Brezilya, Şili ve Kolombiya gibi pazarlarda yeni ofisler ve saklama hizmetleri ekleyerek hızla büyüyor. Hisse senetleri, 10 kattan daha az ileri kazanç sağlar.

Temettü verimi: %3,7

OneMain Holding A.Ş. ( OMF )

OneMain Financial, büyük bir özel finans şirketidir. Kredi notu görece düşük olan kişilere ihtiyaç kredisi kredisi vermektedir. OneMain, büyüyen bir dijital borç verme kanalına ek olarak 44 eyalette 1.400’den fazla şube işletiyor. Ödenmemiş kredi portföyünde 20 milyar dolardan fazla var. Yatırımcılar potansiyel bir durgunluğun şirketin kredi portföyünü nasıl etkileyeceği konusunda endişelendikçe, hisse senetleri son zamanlarda baskı altındaydı. Ancak, tüketici bilançoları beklenenden güçlü kaldı ve OneMain’in kazanç sonuçları güzel bir şekilde devam etti. Hisse senetleri geçtiğimiz çeyrekte yükselirken, hisse senetleri 7,4 kat ileri kazanç elde ederek hala cazip bir fiyatta kalmaya devam ediyor.
Temettü verimi: %8,6

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku